30 stycznia 2015







Składniki:
  • opakowanie sałaty rukoli i roszponki
  • puszka czerwonej fasoli
  • papryka czerwona i zielona
  • kilka suszonych pomidorów
  • opakowanie oliwek
  • ser typu feta
  • garść pestek słonecznika, dyni i sezamu
Sos
  • 2-3 ząbki czosnku
  • łyżka miodu
  • sok z cytryny
  • musztarda dijon
  • pieprz cytrynowy
  • odrobina sosu sojowego
  • odrobina octu balsamicznego
  • oliwa z oliwek
  • cumin
  • sól do smaku
Przygotowanie:
Na suchej patelni prażymy pestki słonecznika, dyni i sezamu do momentu uzyskania złotego koloru. Odstawiamy do wystygnięcia. Do miski wrzucamy opłukane obie sałaty, puszkę fasoli, pokrojone drobno obie papryki, suszone pomidory, oliwki i ser. Dodajemy przestudzone pestki.
Sos
Rozgnieciono czosnek łączymy ze wszystkimi składnikami. Mieszamy dokładnie i polewamy sałatkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz