16 października 2016

Kolorowa sałatka z kuskusem


Składniki:

  • 1 szklanka kaszy kuskus,
  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy,
  • garść rukoli,
  • kila suszonych pomidorków,
  • pół papryki czerwonej,
  • 3 ogórki kwaszone,
  • ser feta,
  • sól, pieprz do smaku,
  • sok z cytryny
Posoloną kaszę kuskus zalać wrzątkiem tak by woda pokryła kaszę na ok 1cm ponad kaszę. Woda wsiąknie w kaszę. Ciecierzyce namoczoną przez całą noc i ugotowaną, dodajemy do gotowej kaszy. Dodajemy pokrojoną w kostkę: paprykę, pomidorki suszone, ser feta, ogórki kiszone oraz garść sałaty rukoli. Sałatkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz