6 czerwca 2013

Kiedy fasolka spotyka młodego ziemniaczka :P



Składniki
  • 1 kg zielonej fasolki
  • 0,5 kg młodych ziemniaków
  • 0,5 kg pomidorów
  • papryczka chili
  • 3 cebulki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • pasta pomidorowa
  • sól swanetyjska, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • bazylia
Przygotowanie
Fasolkę i ziemniaczki wrzucić do gotującej się wody i gotować ok 10 minut, żeby warzywa zmiękły. Na patelni zeszklij cebulkę i czosnek dodaj paprykę chili, fasolkę i ziemniaki. Smaż 10-15 minut. Dodaj pomidorty pokrojone w kostkę. Duś pod przykryciem, do momentu aż pomidory będą miękie. Dodaj pastę pomidorową i dopraw do smaku. Duś jeszcze 5 minut.


Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz