27 listopada 2012

Sałatka z kaszą gryczaną


Przepis na sałatkę mojego autorstwa :)

Składniki:
  • 1 szklanka kaszy gryczanej
  • 1 kg szpinaku posiekanego drobno
  • 0,5 kg fioletowej fasolki szparagowej
  • 6-7 pomidorów
  • 2 cebulki
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 gr orzechów włoskich
  • sól, pieprz
  • sumak
  • cumin
  • przyprawy gruzińskie
Kaszę zalać wodą tak by przykrywała ją na 1 cyntymetr. Dodać łyżeczkę masła i oliwy. Gotować, a kiedy woda odparuje włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i zostawić na ok 15 min. W tym czasie ugotować fasolkę, kiedy ostygnie pokroić ją drobniej.
Następnie kroimy cebulkę, czosnek, orzechy, szpinak i pomidory.
Wszystkie skąłdniki mieszamy i doprawiamy do smaku.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz