21 maja 2013

Zapiekanka warzywna




Składniki
  • 3 bakłażany
  • 3 cukinie
  • 8 pomidorów
  • 0,5 kg młodych ziemniaków
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • koncentrat pomidorowy/pasta pomidorowa
  • ser sulguni
  • bazylia, oregano, zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
Bakłażany, cukinie, pomidory, ziemniaki pokroić w plastry. Ułożyć na blaszce do pieczenia posolić popieprzyć, posypać ziołami . Piec 15 minut. W tym czasie na oliwie zeszklić cebulkę z czosnkiem, dodać pasty pomidorowej - smażyć 5 minut. Warzywa polać sosem, i posypać serem. I jeszcze podpiekać z 5-10 minut.
Podawać z kaszą burgul, lub ryżem, lub chlebkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz