15 kwietnia 2013

Kolorowa kasza perłowa

Składniki:
  • 1-1,5 szkl. kaszy perłowej
  • 3 cukinie
  • 4 pomidory
  • 1 cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • natka pietruszki
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • bazylia, oregano
  • zioła prowansalskie
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę przesmaż na oliwie, dodaj czosnek. Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę cukinie, smaż 5-8 minut. Dodaj pomidory i duś z 10-15 minut. Dodaj tuńczyka i pomidory z puszki. Duś kolejne 5-10 minut. Na koniec dodaj kaszę. Podawaj posypane natką pietruszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz