Inspiracja zaczerpnięta z przepisu karolinabaszak.com
Składniki
- 3 jajka
- 150 g cukru
- 200 g mąki
- 80 ml oleju
- 130 ml jogurtu
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cynamonu
- 0,5 łyżki kardamonu
- szczypta soli
- 4-5 jabłek
- 100 g mąki
- 100 g cukru
- 100 g masła
- cynamon
Jajka utrzeć z cukrem. Dodać olej, jogurt a następnie mąkę, proszek, sól, cynamon i kardamon. Mieszać mikserem. Ciasto wylać do okrągłej foremki wyłożonej papierem. Na ciasto wyłożyć jabłka pokrojone w ósemki.
Kruszonka - wszystkie składniki łączymy razem i wysypujemy na jabłka.
Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 35 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz