- 0,5 kg mięsa wołowego (łata, pręga)
- 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatki lub golonki)
- 0,5 kg piersi z kurczaka lub udźca z indyka
- 0,5 kg boczku
- 0,5 kg podgardla
- 0,5 kg wątróbki wieprzowej
- 1 cebula
- jałowca kilka ziarenek
- 1 łyżeczka curry
- kilka suszonych grzybów
- 1 kajzerka
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz do smaku
- 6 jaj całych
Sposób przygotowania
Mięso pokroić i obsmażyć na patelni. Cebulę obrać i pokroić na 4 części. Wszystko przełożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody. Dodać jałowca, trochę curry, grzyby suszone. Poddusić ok 1 godziny. Obsmażyć wątróbkę dodać i dusić jeszcze 20 min. Do mięsa włożyć jeszcze 1 kajzerkę. Skręcić przez maszynkę do mięsa dwa razy drobnym sitkiem. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, dodać sól, pieprz, jajka i wyrobić na jednolitą masę. Przełożyć do foremek i piec aż do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz