Składniki:
- 0,5 szkl. kaszy burgul grubo ziarnistej
- 2 pomidory pozbawione pestek
- 2 ogórki konserwowe
- kilka oliwek
- natka pietruszki
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- sól i pieprz
Przygotowanie
Kaszę burgul należy przepłukać kilka razy pod zimną wodą. Następnie należy ugotować burgul w osolonej wodzie. Należy zalać burgul wodą tak by ją przykryła na ok. 2 cm. Gotować aż woda wsiąknie w kaszę a ona będzie miękka. Poczekać, aż ostygnie. W tym czasie do miseczki. Pokroić w kostkę pomidory pozbawione pestek i ogórki, oraz przekrojone na pół oliwki. Jak kasza będzie już zimna dodać do sałatki. Dodać sporo pietruszki. Polać oliwą, sok z połowy cytryny, sól i pieprz do smaku.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz